Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου, με θέμα: «Η Φτώχεια και οι Συνέπειες της στον Τομέα των Ψυχικών Συμπεριφορικών Διαταραχών για Έφηβους και Ενήλικες», που διοργανώθηκε από το «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» (δ.δ. «ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ»),το τριήμερο 18 έως και 20 Απριλίου 2013, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Divani Palace Acropolis στην Αθήνα.
           
Στην έναρξη του Συνεδρίου τιμήθηκε με επίδοση τιμητικής πλακέτας, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, για την κοινωνική συμβολή του στον πάσχοντα άνθρωπο.
           
Η θεματική του Συνεδρίου λειτούργησε στα πλαίσια της  διάδοσης  αρχών  και  συμπεριφορών, στην  αναζήτηση αιτιών, καθώς και στην διαχείριση της κρίσης, που επιδρά επί της ψυχικής υγείας  για την καλύτερη λειτουργικότητα της κοινωνίας, μέσω της ανταλλαγής απόψεων και επιστημονικών πληροφοριών που εδράζονται σε δομημένο επιστημονικό σύστημα.
           
Είναι αξιοσημείωτη η εκπροσώπηση σε επίπεδο εισηγήσεων και συμμετοχής, από Επιστήμονες και Ερευνητές Διεθνούς κύρους, πολλοί εκ των οποίων Έλληνες που διαπρέπουν στο χώρο των Επιστημών και των Γραμμάτων.
           
Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως εντέχνως απέφυγαν την δια ζώσης παρουσία τους, αν και κλήθηκαν κατ’ επανάληψη, παράγοντες και πρόσωπα που δημοσίως κόπτωνται για τα φαινόμενα όπως αυτό που αναλύθηκε στο Συνέδριο. Τα ονόματα και οι επιστολές πρόσκλησης αυτών των παραγόντων είναι στην διάθεση του δημοσιογραφικού κόσμου για να καταδείξει το μέγεθος της κοινωνικής πολιτικής διπροσωπίας ακόμα και στις σημερινές συνθήκες της χώρας μας.
           
Η ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ, πιστή στις αρχές της και συνεχίζοντας την προσπάθειά της για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου των συνανθρώπων της κοινωνίας μας, δηλώνει ότι θα συνεχίσει με τέτοιες διοργανώσεις.
           
Επιπρόσθετα δηλώνει ότι θα προβεί στην Έκδοση των Πρακτικών του Συνεδρίου τα οποία όχι μόνο θα είναι διαθέσιμα σε όλους, αλλά και θα κατατεθούν επισήμως σε κάθε αρμόδιο φορέα της Πολιτείας, ως μια  ακόμα φωνή στην ευαισθητοποίηση της πολιτικής κοινωνικής αναλγησίας.

Το  Δ.Σ.
«ΣΤΑΣΗ  ΖΩΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: