Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΙΔΡΥΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.« ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ».


Τα τελευταία δύο χρόνια από την είσοδο της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ και η εφαρμογή της μνημονικής πολιτικής, βιώνουμε μια ραγδαία επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου και κυρίως τον αποκλεισμό ενός μεγάλου μέρους των ασφαλισμένων από το δημόσιο σύστημα υγείας, λόγω της ανασφάλειας  της ασφαλιστική τους κάλυψης. Ταυτόχρονα, βλέπουμε το Δημόσιο σύστημα Υγείας να καταρρέει, και την κοινωνική και προνοιακή πολιτική να εξαφανίζονται.

Οι ελλείψεις των τελευταίων χρόνων είναι στην κυριολεξία εγκληματικές. Στο χώρο της υγείας η πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια έχει ως άμεση συνέπεια:

  - Τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των συνανθρώπων μας που χάνουν το δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

  - Την ουσιαστική κατάργηση της δωρεάν παρεχόμενης φροντίδας υγείας ακόμη και για ασφαλισμένους πολίτες.

 Σαν πρώτο βήμα έμπρακτης απάντησης σ΄αυτήν την πολιτική το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαλαμίνας στην συνεδρίασή του την 5η Σεπτεμβρίου 2012 απεφάσισε  σε συνεργασία με το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.« ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ». :   Την ίδρυση Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης στην Σαλαμίνα το οποίο θα προσφέρει δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη σε όλους τους ανασφάλιστους πολίτες.